Dinie Van Heckers

In mijn loopbaan heb ik altijd interesse gehad in het werken met mensen en het functioneren van het menselijk lichaam.

Ik heb jaren als bedrijfsartsassistente bij een grote Arbodienst gewerkt en later als HRM-medewerker in het bedrijf van mijn echtgenoot. In deze functies stond ik altijd in direct contact met cliënten en medewerkers. Hier leerde ik ook dat het lichamelijk en geestelijk welzijn veel invloed kan hebben op het dagelijks functioneren.

Wat mij vooral aanspreekt als masseur is het directe en intensieve contact met mensen en de voldoening die het mij geeft om ze te helpen bij het vinden van hun rust en ontspanning. Dit kan bijdragen aan het algemeen gevoel van welzijn.

Nadat ik in 2014 de opleiding wellnessmassage ben gaan volgen, waarbij ik de klassieke ontspanningsmassage, hotstone, aromatherapie en ayurvedische massage heb aangeleerd, is mijn enthousiasme en passie voor het masseren alleen maar gegroeid. Ik vind het steeds weer bijzonder te ervaren welk effect aanraking op mensen kan hebben. Dat dit de ontspanning kan geven die iemand nodig heeft.

spa
spa

Een jaar later ben ik de opleiding voor sportmasseur/verzorger gaan volgen ik wilde mijn theoretische kennis voor anatomie en fysiologie hiermee uitdiepen en omdat de sportmassage toch weer een heel ander uitgangspunt heeft en gerichter klachten kan aanpakken dan de ontspanningsmassage vond ik dit een mooie aanvulling en afwisseling op mijn reeds aanwezige kennis en ervaringen.

Ik heb ook deze opleiding met goed gevolg voltooid en mag mij sinds 2016 ACE gediplomeerd sportmasseur noemen. Kort daarna heb ik een cursus Kinesiotaping gedaan omdat er vele mogelijkheden zijn om het bewegingsapparaat door middel van Taping te ondersteunen. In 2015 heb ik de stap genomen om een praktijk aan huis te starten. Ik heb daar geen spijt van gehad, want het massagevak geeft me veel plezier en energie, omdat massage veel met energieoverdracht te maken heeft heb ik tevens mijn eerste graad Reiki behaald.

Tijdens mijn wellness opleiding heb ik een half jaar stage gelopen bij een grote sauna/ wellnessresort in de buurt van Rotterdam en later ook nog enige tijd gewerkt als zzper op de massageafdeling en in de hammam, hier heb ik heel veel praktijkervaring opgedaan.

Ik deed dit ook met veel plezier maar ik vind het fijn om mensen de volledige aandacht te geven, niet alleen tijdens de massage maar ook vooraf en na de massage zodat men zich geen nummer voelt en men zich kan ontspannen in een veilige omgeving, deze gelegenheid is ruimschoots aanwezig in mijn eigen praktijk omdat ik hier in een prettige relaxte ruimte mijn eigen tijd kan indelen.

Er is nog veel te ontdekken en te doen op dit vakgebied, dus ik blijf me verder verdiepen in de veelheid van massagevormen om meer kennis en ervaring op te doen.

Ik vind het heerlijk om te leren, om beter te worden in mijn vak. Masseren is niet alleen mijn werk, maar ook mijn passie.

Als mensen zich ontspannen voelen, de stress loslaten en met extra energie naar huis gaan, geeft dat niet alleen mijn cliënten, maar ook mij een geweldig gevoel.

spa